Page MenuHomePhabricator

All pluggable transports stopped working after 11-06-2020
Open, NormalPublic

Description

https://forums.whonix.org/t/did-pluggable-transports-stop-working-for-you/9831

(Setup: Qubes 4 + Whonix)

I followed the Whonix wiki's snowflake in setting up Snowflake:

https://www.whonix.org/wiki/Bridges#Snowflake

It was always working before 11-06 and I never had a problem. However after updating snowflake-client and updating Whonix something happened that made stop working. I don't think the problem comes from snowflake-client itself since it works fine with a fresh debian-9 Qubes VM.

Looking at the logs this is where it gets stuck:

[NOTICE] New control connection opened.
[NOTICE] Bootstrapped 2% (conn_done_pt): Connected to pluggable transport
[NOTICE] Bootstrapped 1% (conn_pt): Connecting to pluggable transport
[NOTICE] Tor 0.4.2.7 opening log file.

Edit: It seems this is not just snowflake specific, I tried to use some obfs4 bridges and it didn't work!

Details

Impact
Normal

Event Timeline

leh6r0 created this task.Sun, Jun 21, 10:21 AM

Don't know if this is indicative of anything but after I add -log snowflake-client.log -log-to-state-dir at the end of the ClientTransportPlugin snowflake line in /usr/local/etc/torrc.d/50_user.conf I obtain the following error:

[WARN] Pluggable Transport process terminated with status code 512 [1 duplicate hidden]
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: URL of signaling broker
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: -url string
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: capacity for number of multiplexed
  WebRTC peers (default 1)
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: -max int
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: resolve the log file relative to tor's
  pt state dir
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: -logToStateDir
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: name of log file
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: -log string
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: comma-separated list of ICE servers
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: -ice string
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: front domain
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: -front string
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: Usage of /usr/bin/snowflake-client:
[WARN] Managed proxy at '/usr/bin/snowflake-client' reported: flag provided but not defined:
  -log-to-state-dir

So it seems there might be something that terminates the snowflake-client process.

leh6r0 renamed this task from Snowflake stopped working after 11-06-2020 to All pluggable transports stopped working after 11-06-2020 .Tue, Jun 23, 10:55 AM
leh6r0 updated the task description. (Show Details)

More useful information from my tests: When I setup obfs4 using the Anon-Connection-Wizard the previous obfs4 that I used worked fine. Unfortunately I can't setup snowflake from it.

Patrick triaged this task as Normal priority.Thu, Jun 25, 11:29 AM
Patrick updated the task description. (Show Details)
Patrick changed Impact from Needs Triage to Normal.

Thanks for the report.

This issue tracker is legacy as per:
https://www.whonix.org/wiki/Reporting_Bugs#Issue_Tracker

Therefore closing here and continuing in forums.

https://forums.whonix.org/t/did-pluggable-transports-stop-working-for-you/9831